تبیان، دستیار زندگی

روزی که حقانیت اسلام ثابت شد

در مکانی که مباهله رخ داده‌، مسجدی به نام «الاجابه» یا «مباهله» قرار دارد و زیارتگاه عاشقان اهل‌بیت(ع) با رنگ‌ها و نژادهای گوناگون از سراسر اسلام است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مباهله
بیست‌وچهارم ذی‌الحجه سال دهم هجری روز مباهله نام گرفته است، روزی که آیه «تطهیر» بر قلب پیامبر(ص) نازل شده است: «خداوند اراده کرد که پلیدی را از شما خاندان دور بدارد و شما را بسیار پاک بدارد...». در آن لحظه پیامبر اعظم(ص)، امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و حسنین(ع) را زیر آن عبا گرد آورد و در همان حال این جملات از سوی خداوند تعالی بر او نازل شد.

در این روز مبارک، پیامبر اعظم(ص) نامه‌ای به مسیحیان نجران در جنوب حجاز نوشت و آن‌ها را به اسلام دعوت کرد. آن‌ها نمایندگانی به سوی مدینه منوره روانه کردند تا با پیامبر اعظم(ص) مباحثه کنند.
مسجد الاجابه
جدال درباره تولد حضرت عیسی(ع) به درازا کشید و بی‌نتیجه ماند تا آیه مباهله در سوره آل‌عمران بر پیامبر(ص) نازل شد: «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ؛ پس هر کس با تو درباره عیسی در مقام مجادله برآید بعد از آنکه به احوال او آگاهی یافتی، بگو: بیایید ما و شما فرزندان و زنان و کسانی را که به منزله خودمان هستند بخوانیم، سپس به مباهله برخیزیم (در حق یکدیگر نفرین کنیم) تا دروغگویان (و کافران) را به لعن و عذاب خدا گرفتار سازیم». (سوره آل‌عمران، آیه 61)
قرار بر صبح شد تا پیامبر(ص) فرزندان و زنان خود را فراخواند و مسیحیان نیز. تا هر کدام دروغ گویند به لعنت خدا گرفتار آیند. هنگامی که پیامبر(ص) به همراه فاطمه(س)، حسنین(ع) و علی(ع) برای مباهله حاضر شد، مسیحیان نجران از این چهره‌های نورانی ترسیدند و حکم را به پیامبر(ص) واگذار کردند. تمامی فرق اسلامی پسرانمان را حسین و حسین(ع) می‌دانند و زنان را فاطمه(س) و خود را علی(ع) معنا کردند.
هم‌اکنون در مکانی که مباهله رخ داده‌، مسجدی به نام «الاجابه» قرار دارد و زیارتگاه عاشقان اهل‌بیت(ع) با رنگ‌ها و نژادهای گوناگون از سراسر اسلام است.
مسجد «الاجابه» یا «مباهله» از جمله مساجد مشهور در مدینه منوره به شمار می‌رود که در شمال شرقی مسجد النبی(ص) در خیابان ستین واقع شده است. این مسجد از قدیم به نام «بنی معاویه» بوده است. بنی معاویه از ساکنان مدینه و قبیله اوس هستند، ولى اکنون این مسجد به نام اجابه یا مسجد مباهله است. علت تسمیه این مسجد به الاجابه به این دلیل است که دعای پیامبر اکرم(ص) در آن اجابت شده است.

منبع:خبرگزاری فارس
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.